Workshop Aquarel door Antonio Teodosio

Workshop Aquarel door Antonio Teodosio

Antonio exposeert in OPEN zijn aquarellen en geeft op 18 februari een workshop (€10, aanmelden verplicht)

De kunstenaar Antonio Teodosio werd geboren in Mirandela, Noord-Portugal. Hij woonde enkele jaren in Porto en verhuisde naar Delft waar hij woont en werkt. Hij begon al jong te tekenen. Als hij een potlood en papier bij de hand had, begon hij te tekenen. Op een dag kreeg hij een klein doosje aquarelverf en twee penselen. Vanaf die dag begon zijn passie voor schilderen. Antonio studeerde hij aan de High Art School Soares dos Reis in Porto en later aan de Porto University, waar hij afstudeerde in architectuur. Zijn passie voor schilderen bleef, gecombineerd met zijn carrière als architect in Porto. Naast verschillend werk in opdracht, geeft hij ook aquarelschildertechnieken en workshops.

"Ik hou van schilderen met aquarel vanwege de transparantie en als een middel om me in staat te stellen de schoonheid van kleuren, licht en schaduw over te brengen. In mijn schilderijen probeer ik zo trouw mogelijk te zijn in de onderwerpen met de tekening en het perspectief, waarbij ik kleur en licht gebruik om het schilderij te benadrukken. Licht en kleur zijn een constante in mijn schilderijen. De details laten mijn connectie met mijn carrière als architect zien."

De expositie

Met zijn professionele achtergrond als architect, zijn zijn werken gericht op de panoramische uitzichten van steden, met iconische gebouwen en ongebruikelijke perspectieven. Licht, kleur en ingewikkelde details zijn de belangrijkste kenmerken van de aquarellen.

Workshop

Antonio zal een workshops geven die is gebaseerd op een verkenning van licht en schaduw aan de hand van het schilderij van Johannes Vermeer ‘Het meisje met de parel’ of een ander door de deelnemer gekozen thema.

Wanneer?

Zaterdag 18 februari

OPEN Delft

Aantal deelnemers: 6

De workshop duurt 2,5 uur en kost €10 per deelnemer. Dat is inclusief papier, potlood, aquarelverf en penselen.

Geef je op voor de workshop door een mail te sturen naar: ajoaoteo@gmail.com