Het Groene feest in OPEN!

Het Groene feest in OPEN!

Stichting Groenkracht bestaat 10 jaar en viert Het Groene Feest! Door de hele stad heen zijn er groene activiteiten te beleven.

Op zaterdag 23 september is heel Delft uitgenodigd voor de 10e verjaardag van Stichting Groenkracht. Wie jarig is trakteert! We nodigen alle Delftenaren van harte uit voor Het Groene Feest, een dag bomvol gratis groene activiteiten. Lees alles over het programma.

Zintuigen prikkelende expositie
'De expositie NATUURLIJK SAMEN prikkelt al je zintuigen en geeft je de ervaring van een groene plek in de stad', vertelt Rutger Spoelstra, tuinontwerper bij Groenkracht en projectleider van de expositie. Het ‘buiten’ is naar ‘binnen’ gehaald: 'je ervaart de verstilling van het groen, maar net als in een echte buurttuin kunnen mensen elkaar hier ook ontmoeten, tips uitwisselen en een praatje maken'.

De expositie van Stichting Groenkracht geeft bewoners en initiatieven in Delft handvaten om samen aan de slag te gaan met eetbaar groen in de eigen omgeving. Denk aan fruitbomen of -struiken in je wijk of de aanleg van een nieuwe buurttuin. 'Er is veel mogelijk maar soms weet je niet goed waar je moet beginnen of aankloppen, geeft Esmeralda van Tuinen aan. 'Stichting Groenkracht kan hier meer advies bij geven of bij helpen'.

Prijsvraag: Jouw nieuwe groene idee
De tentoonstelling vormt tevens het startpunt van een prijsvraag die Delftenaren oproept om hun eigen groene idee in te sturen. De winnaar krijgt hulp en ondersteuning van zowel Stichting Groenkracht als de Gemeente Delft bij het aanleggen van het nieuwe groene project! Heb jij een groen idee voor jouw buurt, zoals een voedselbos, wormenhotel of buurttuin? Smeekt dat betegelde stuk in jouw wijk erom om vergroend te worden? Doe dan mee aan de prijsvraag en stuur jouw groene plan op!

Meer informatie over de prijsvraag vind je via de website van Groenkracht.