Vermeer in OPEN

Vermeer in OPEN

Bezoek de lezing over Vermeer, beleef 'Gezicht op Delft' als panorama of bewonder één van de werken uit 'De Nieuwe Vermeer' van Omroep Max.

Het Vermeer jaar is zichtbaar door heel Delft! En ook in OPEN brengen we op verschillende manieren een ode aan deze 17e eeuwse meester van het licht.

In de etalage van OPEN aan de Vestpoort en in de etalage van het proeflokaal aan het Vesteplein hangen twee van de werken die ook te zien was in het tv-programma 'De Nieuwe Vermeer' van Omroep Max.

De Drie Maria's door Ineke Workala
Gedrukte linosnede, afgewerkt met acrylverf, op katoen
Het werk van Ineke Workala is gemaakt met linosnede: “Mijn werk is een linosnede, gedrukt op een lakenkatoen. De belangrijke accenten heb ik aangezet met acrylverf en goudfolie.” Linosnede is een hoogdruktechniek, waarbij er met gutsen, een afbeeldingen wordt uitgesneden uit linoleum.

Jupiter, Venus en Mercurius door Jean-Paul Ader
Potlood en fineliner op paneel
Het werk van Jean-Paul is gemaakt met potlood en fineliner: “In het afgelopen jaar heb ik mijn eigen kunstvorm ontwikkeld. Het is een combinatie van abstract en realistisch. De basislijnen in mijn werk lopen precies over de realistische vormen van de objecten, waardoor ze duidelijk te zien zijn. Ik heb gebruik gemaakt van meerdere materialen zoals: grafietpotloden, kleurpotloden, gummen, fineliners en een camera.”

Panorama Vermeer
Tot en met 20 juni staat in het leescafé een grote tent met daarin een panorama-print van een digitaal gegenereerde afbeelding van het Delft uit de 17e eeuw.