DOK opent deuren vanaf 11 mei

DOK opent deuren vanaf 11 mei

DOK is heel blij met het nieuws dat bibliotheken al vanaf maandag 11 mei hun deuren mogen openen. Belangrijk is wel dat de veiligheid van iedereen gewaarborgd wordt. Er is daarom hard gewerkt om aan de richtlijnen van de Rijksoverheid en het RIVM te voldoen. De deuren van beide filialen gaan vanaf maandag 11 mei stapsgewijs open. Wees welkom voor een kort verblijf in OPEN en DOK Voorhof!

vrijdag 8 mei 2020

DOK hanteert aangepaste openingstijden in OPEN en DOK Voorhof. Ook wordt gestart met een beperkt aantal bezoekers dat tegelijkertijd in het pand aanwezig mag zijn voor het lenen en inleveren van materialen. Per week wordt bekeken hoe het gaat en of er uitgebreid kan worden. In beide filialen vind je bewegwijzering, waarbij OPEN een ingang (Vesteplein) en uitgang (Vestpoort) heeft gekregen.

Openingstijden voor OPEN
Maandag t/m vrijdag van 12:00 - 17:00 uur Zaterdag van 10:00 - 13:00 uur Zaterdagmiddag is DOK extra geopend tussen 13:00 en 17:00 uur uitsluitend voor het ophalen van reserveringen. Binnen OPEN mogen 50 bezoekers tegelijkertijd aanwezig zijn.

Openingstijden voor DOK Voorhof
Maandag t/m vrijdag van 14:00 - 17:30 uur Zaterdag van 10:00 - 13:00 uur Binnen Voorhof mogen 4 bezoekers tegelijkertijd aanwezig zijn.

Leveranciers en relaties vragen we om ook de voorzorgsmaatregelen te lezen die voor hen gelden bij een bezoek aan OPEN.

Diensten

Reserveringen en verrassingspakketjes
Tegelijkertijd blijft de dienstverlening van de afgelopen weken aangehouden. Je kunt dus nog steeds van DOK verwachten dat jouw gratis reserveringen en verrassingspakketjes veilig klaarliggen om opgehaald te worden. Het blijft nog steeds mogelijk wanneer je in de risicogroep valt je verrassingspakketten thuis te laten bezorgen. Geef dit aan bij het aanvragen van het verrassingspakket. Lees hier hoe dit allemaal werkt

Online diensten
Ook voor de online diensten zoals e-books en luisterboeken van de Bibliotheek kun je blijvend terecht via www.dok.info. De website wordt regelmatig ververst met nieuws en tips.

Een blik vooruit

Proeflokaal
Het proeflokaal in OPEN kan mogelijk vanaf 1 juni op een aangepaste manier open. Deze volgt de richtlijnen van het RIVM wat betreft de horeca. Dan kunnen we misschien ook weer voorzien in een aantal studeer- en werkplekken. Op dit moment is het nog niet de bedoeling om langdurig in de vestigingen te verblijven.

Activiteiten
Alle activiteiten die gepland staan tot 1 juni zijn geannuleerd of uitgesteld naar een nader te bepalen datum. Er zijn inmiddels wel online activiteiten te doen. Houd onze activiteitenagenda in de gaten voor de nieuwe planning.

De fysieke lessen van De VAK
Ook de fysieke lessen van De VAK starten op dit moment nog niet op. Het wachten is op een definitief door de minister goedgekeurd protocol voor de sector. De verwachting is dat een eerste opstart met een aantal lessen gemaakt kan worden vanaf 2 juni. Een aantal docenten is bezig met online lessen of alternatieve opdrachten. Kijk op vak-delft.nl voor meer actuele informatie.

Veiligheidsmaatregelen

De filialen worden zo ingericht dat deze voor jou veilig zijn om te bezoeken en voor onze medewerkers veilig zijn om in te werken. Zo dragen onze medewerkers hesjes en handschoenen, gaan de boeken 72 uur in quarantaine wanneer je ze inlevert en zijn de balies voorzien van spatschermen. Hieronder lees je welke veiligheidsmaatregelen OPEN en DOK Voorhof getroffen hebben om per 11 mei weer open te kunnen:

  • Kom alleen langs voor het lenen en inleveren van materialen.
  • Kom het liefst alleen en houd minimaal 1.5 meter afstand van elkaar en van de medewerkers.
  • Volg de bewegwijzering binnen en buiten OPEN en DOK Voorhof.
  • De toiletten zijn gesloten.
  • Raak boeken en materialen niet onnodig aan.
  • Bij de ingang en op diverse plekken in het pand staat een desinfecterend middel voor je handen. Gebruik deze.
  • Medewerkers zien toe op naleving van bovenstaande regels. Volg alsjeblieft hun aanwijzingen.
  • De vestigingen OPEN en DOK Voorhof worden elke dag grondig schoongemaakt.
  • Heb je verkoudheids- of griepverschijnselen, volg dan het advies van het RIVM en blijf thuis.

Door al deze aanpassingen is het allemaal wel een beetje anders. DOK vraagt hiervoor je begrip. Wat natuurlijk niet veranderd is, is de uitgebreide collectie boeken, tijdschriften en dvd’s en de service. Bekijk voordat je langs wilt komen de openingstijden op de website om teleurstelling te voorkomen. Zie je een grote rij voor de deur staan, kom dan op een later moment terug. Fijn je binnenkort weer te zien!

wees welkom voor een kort verblijf in OPEN en DOK Voorhof!