Highlight Delft

Highlight Delft

Bekijk tijdens Highlight Delft gratis twee fantasievolle lichtprojecten: Selfspot en KITE. De installaties zijn op donderdag 15, vrijdag 16 en zaterdag 17 februari te bezoeken tussen 17:30 en 23:00 uur.

KITE
Stel je eens voor, dat je in een microscoop duikt en terechtkomt in een totaal nieuwe wereld. Antonie van Leeuwenhoek was de eerste die deze ‘nieuwe’ wereld kon zien met zijn microscopen. Hij had geen woorden voor wat hij zag, dus hij noemde ze ‘diertgens’.

“Het lijkt wel een buitenaardse wereld!”, riep een jongen uit mavo 3 uit na het zien van een microscopisch beerdiertje. Verschillende scholen en jongeren in cultuurhuizen in Delft hebben de wereld van Van Leeuwenhoeks ‘diertgens’ bestudeerd, én hebben zelf fantasie-diertjes ontworpen en geanimeerd. Met ouderwets knippen, plakken en spelen met een overheadprojector gaven de jongeren hun kijk op de diertgens. En met de app Tagtool op de iPad lieten ze die beestjes bewegen op het scherm.

Want als je de wereld van héél dichtbij bekijkt, gaat er soms een nieuwe voor je open.

Lees hier meer over het Highlight Festival in Delft.

Self Spot
Door middel van een spotlicht komt een schaduwwereld tot leven, een wereld die onze menselijke en herkenbare maar vaak niet uitgesproken emoties en gevoelens laat zien. Om het taboe op het uiten van onze emoties te doorbreken zet Self Spot (2022) de moeilijkheden waar we tegenaan lopen letterlijk en figuurlijk in het spotlicht. Elk object in deze wonderlijke keuken heeft zijn eigen karaktereigenschappen, emoties en gevoelens. Net als wij.

Iedereen herkent zijn moeilijke momenten in het leven. Ze zijn niet leuk, maar ze horen erbij; ze maken ons sterker, wijzer en ja, misschien ook een beetje oud. Marieke van der Burg gebruikt altijd haar eigen ervaringen én het leerproces wat daarbij komt kijken als inspiratie. Door middel van animaties, projectietechnieken en interactieve ervaringen maakt ze unieke creaties waarmee ze op een speelse manier beladen onderwerpen onder de aandacht brengt.

Lees hier meer over het Highlight Festival in Delft.