service

service

Op dit moment is OPEN beperkt toegankelijk en is de dienstverlening beperkt. Kijk voor alle actuele informatie op Opendelft.info.

Wat is het verschil tussen DOK, De VAK en OPEN?

OPEN is het gebouw waar DOK Centrum (de bibliotheek), de VAK (centrum voor de kunsten), en het proeflokaal (het restaurant) in zijn gevestigd.

over open
inklappen

Welke zalen en ruimtes kan ik huren bij OPEN?

Alle zalen en ruimtes zijn beschikbaar voor verhuur. Zowel de afgesloten lokalen als de openbare ruimtes bieden mogelijkheden. Neem voor meer informatie contact op met de afdeling verhuur.

verhuur
inklappen

Kan ik nu ook in de avonduren boeken lenen?

Ja dat kan. Met uitzondering van de schoolvakanties (tot 18.00 uur) is OPEN doordeweeks tot 23.00 uur geopend voor de lessen van De VAK, het lenen van boeken en een bezoek aan het restaurant. Tot 21.00 uur is er iemand aanwezig van de klantenservice van DOK voor persoonlijke hulp en het beantwoorden van vragen.

inklappen

Wat zijn de openingstijden?

OPEN is geopend op maandag t/m vrijdag van 10.00 uur tot 23.00 uur, op zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur en elke laatste zondag van de maand van 13.00 tot 18.00 uur. Tijdens de schoolvakanties zijn we tot 18.00 uur open. Deze tijdstippen gelden voor de hoofdingang aan het Vesteplein. Voor de ingang aan de Vestpoort gelden afwijkende openingstijden. Kijk voor aangepaste openingstijden tijdens feestdagen bij onze contactpagina.

contact
inklappen

Kan ik in OPEN bij een medewerker terecht voor vragen of is alles zelfservice?

Voor algemene vragen is de balie doordeweeks tot 21.00 uur geopend en in het weekend tot 18.00 uur. Voor vragen over boeken en materialen kun je bij de informatiepunten van DOK terecht. Dit is op maandag van 12.00 tot 18.00 uur, op dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 18.00 en op de laatste zondag van de maand van 13.00 tot 18.00 uur. Gedurende de openingstijden van OPEN kun je altijd materialen innemen en uitlenen door middel van zelfservice.

inklappen

Wat voor werkplekken zijn er te vinden in OPEN?

OPEN is met de komst van De VAK en met de horecavoorzieningen levendiger geworden. Dat neemt niet weg dat er in OPEN nog steeds werk- en zitplekken te vinden zijn. In het proeflokaal ligt de focus op eten en drinken maar je kunt op de begane grond in verschillende zithoeken of aan tafels plaatsnemen. Op de eerste verdieping vind je het leescafé waar je aan een van de grote tafels met een kop koffie en een tijdschrift of krant kunt zitten. Op de tweede etage zijn op de open vide ook tafels en een zitje te vinden om aan te werken of te overleggen.

inklappen

Kan ik reserveren voor het restaurant?

Nee, op dit moment is reserveren niet mogelijk.

inklappen

Kan ik nog steeds rustig lezen, werken of studeren in OPEN?

Iedereen mag gebruik maken van de tafels die overal in OPEN staan. Ook als je geen lid bent van de VAK of van DOK. Behalve de tafels in het proeflokaal zijn de tafels bedoeld om aan te lezen, werken, studeren of voor rustig overleg. Het uitgangspunt is dat iedereen rekening houdt met de andere bezoekers, maar dat er geen stilteplekken zijn.

inklappen

Mag ik zelf iets te eten of drinken mee naar binnen nemen?

Ja, dat mag, alcoholische dranken uitgezonderd. Wel is het de bedoeling dat OPEN netjes blijft, en dat er rekening gehouden wordt met andere bezoekers. In het proeflokaal mag geen eigen eten of drinken genuttigd worden.

inklappen

Mogen er honden naar binnen?

Nee. Alleen hulphonden mogen mee naar binnen.

inklappen

Waar kan ik parkeren?

De dichtstbijzijnde parkeergarage is Zuidplein.

inklappen

Is er een fietsenstalling aanwezig?

Naast OPEN vind je een stalling van Biesieklette. Kijk voor de openingstijden op www.biesieklette.nl.

meer lezen
inklappen

Is er gratis WIFI in OPEN?

Ja. DOK heeft een openbaar WIFI netwerk waarvan iedereen gebruik kan maken. Je verbindt hiervoor met DOKWIFI. Een wachtwoord is niet nodig.

inklappen

Kan ik gebruik maken van een computer en wat kost dat?

Ja dat kan, er zijn twee computers waarvan gebruik gemaakt kan worden.

meer lezen
inklappen

Ik ben invalide. Waar kan ik parkeren en is het gebouw goed toegankelijk?

De dichtstbijzijnde invalide parkeerplaatsen zijn op de gasthuislaan. OPEN is rolstoelvriendelijk ingericht.

inklappen

Moet je stil zijn in OPEN? Het is tenslotte een bibliotheek.

Nee. OPEN is geen plek waar absolute rust moet zijn. Er zijn geen stilteplekken en er mag gewoon gepraat en gespeeld worden.

inklappen

Mag ik nu gewoon bij OPEN komen oefenen met mijn instrument? (in de openbare ruimte of apart in een muzieklokaal)

Nee. De studio's van OPEN zijn niet vrij toegankelijk. Ook de openbare ruimte is niet geschikt als oefenruimte. Voor het huren van een (oefen)ruimte kun je contact opnemen met het team van verhuur.

verhuur
inklappen

Hoe werken de Passiekoks? Wanneer kan ik eten?

Onze passiekoks werken met lokale producten en vinden het leuk om je iets te vertellen over hun gerechten. Voor een gerecht van een passiekok betaal je €9.50, voor een kinderportie €6.00. Je kunt aanschuiven tussen 17.30 uur en 19.30 uur.

Passiekoks
inklappen

Zijn er geen aparte mannen/vrouwentoiletten meer?

OPEN wil toegankelijk zijn voor iedereen, zonder onderscheid te maken. Daarom is er gekozen voor toiletten zonder man/vrouw aanduiding. Wel zijn er speciale ouder-kind toiletten ingericht die ook voor iedereen toegankelijk zijn.

inklappen

Is OPEN borstvoedingsvriendelijk?

Ja. In de Torteltuin op de jeugdafdeling van DOK staan twee speciale stoelen waar borstvoeding in gegeven kan worden en waar je wat afgeschermd zit.

meer lezen
inklappen

Waarom heeft OPEN beveiligingscamera’s geplaatst?

Er zijn regelmatig incidenten geweest bij OPEN. Dit varieert van diefstal, tot onveilige situaties voor onze medewerkers. De camera’s zijn voor de veiligheid van bezoekers, medewerkers en tegen diefstal. OPEN gaat zeer zorgvuldig met deze camerabeelden om. De beelden worden alleen gebruikt in het geval van incidenten en worden na 7 dagen automatisch overschreven.

cameratoezicht in OPEN
inklappen

wil je wat anders weten?