OPEN opnieuw Greenkey Goud gecertificeerd

OPEN opnieuw Greenkey Goud gecertificeerd

De locaties OPEN en DOK Voorhof zijn onlangs opnieuw gecertificeerd met het Green Key Goud certificaat. Green Key is het wereldwijde keurmerk voor duurzame locaties. Gecertificeerde locaties verminderen aantoonbaar CO2 en dragen daarmee bij aan klimaatdoelstellingen.

OPEN is de ontmoetingsplaats aan het Vesteplein waar DOK en De VAK samenwerken. Zowel hier als in DOK Voorhof wordt de duurzame gedachte uitgedragen. Zo wordt het afval sinds vorig jaar gescheiden ingezameld. Het proeflokaal, de plek in OPEN waar je terecht kunt voor een kop koffie en een gezonde lunch, werkt met lokale leveranciers en biologische producten. Bij de bereiding zorgen medewerkers ervoor dat ze nauwelijks voedsel weg hoeven te gooien.

Voor de verbouwing van OPEN is destijds veel materiaal hergebruikt of door duurzame materialen vervangen. Alle verlichting is vervangen door LED-verlichting.

Waterbesparende kranen, een duurzaam printbeleid, een warmtepomp én horeca met de focus op duurzaamheid. Dat en meer zorgde ervoor dat OPEN voor de tweede keer het Greenkey Goud certificaat heeft mogen ontvangen. We zijn er trots op!