Vrij vertelt!

Vrij vertelt!

Op zaterdag 29 juni gaan de schijnwerpers aan en worden er verhalen over vrijheid verteld. Je kunt deze verhalen beleven, zien, horen én meemaken door middel van theater, exposities en meer!

Al deze verhalen zijn gemaakt tijdens het Meemaakpodium van DOK. Door mensen uit Delft zelf te laten meedoen, meedenken en meemaken aan verhalen werd het Meemaakpodium een plek waar iedereen kan groeien.

Een Meemaakpodium, wat is dat? 
Het is eigenlijk heel makkelijk. Een podium is een plek waar iedereen gezien en gehoord kan worden, waar je iets kunt laten zien of uitvoeren wat helemaal van jouzelf is. Een Meemaakpodium is een podium waarop jij zelf kunt meedoen. Persoonlijke verhalen die zelf gemaakt zijn staan dáár in de schijnwerpers.  

Cultuur is van en voor iedereen 
Met financiële hulp van de gemeente Delft startte DOK vorig jaar het Meemaakpodium. Want DOK vindt: ‘Cultuur is van en voor iedereen’.  Er is verbinding gezocht met verschillende doelgroepen binnen Delft en er is geluisterd naar heel veel verschillende verhalen van kinderen, jongeren en senioren.  

DOK-medewerkers en bewoners van Delft West hebben samengewerkt om samen de vrijheidsverhalen een gezicht te geven. Als onderliggend thema namen we 'Vrijheid’ in de breedste zin van het woord. Samen met de Delftenaren zijn de mooiste verhalen verbeeld en verwoord. 

Meemaakpodium Jeugd   
De mooiste vrijheidsverhalen komen van kinderen. Als je weet wat je talent is, geeft dat je vrijheid. Je weet dan waar je kracht ligt. De DOK designers, het jeugdpanel van de bibliotheek, gingen samen met de leerlingen van groep 5 van de Rembrandtschool op zoek naar hun talenten. En daar kwam heel wat moois uit!  

Er zijn prachtige verhalen verzameld over ‘Vrijheid’. Deze verhalen werden samen met de leerlingen vormgegeven tot een prachtige voorstelling die te zien is op zaterdag 29 juni tijdens 'Vrij vertelt'.  

Over het Meemaakpodium 
DOK, de bibliotheek van Delft, de stichting Canidream en Delfts Peil organiseren samen het Meemaakpodium. Het project is mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van de gemeente Delft, het Fonds Cultuurparticipatie en Fonds 1818.   

Vrij vertelt 

Zaterdag 29 juni  
13:30 uur

OPEN Delft 
Vesteplein 100 

Lees meer