update maatregelen coronavirus

update maatregelen coronavirus

DOK en De VAK volgen het beleid van de Rijksoverheid betreffende het coronavirus. Via updates op deze pagina, houden we jullie op de hoogte van wat de maatregelen van de overheid betekenen voor DOK, VAK en OPEN.

update 3 april 2020

DOK, VAK en OPEN zijn tijdelijk gesloten tot 1 juni 2020


Naar aanleiding van de op 31 maart jl. aangescherpte en nieuwe maatregelen om het coronavirus onder controle te krijgen, blijven OPEN, Voorhof en De Hofstee voorlopig tot 1 juni gesloten voor bezoekers.

Lenen bij DOK tijdens de sluiting kan!
Daar hebben we een mooie en veilige oplossing voor bedacht. Boeken reserveren is tijdens de sluiting gratis. En je kunt je ook laten verrassen met boeken door onze adviseurs. Kijk hier voor de spelregels en hoe je de boeken veilig kunt ophalen.

Nieuwe initiatieven
Achter de schermen blijven we werken aan het ontwikkelen van nieuwe initiatieven. Een aantal zijn inmiddels beschikbaar:

  • Met het TikTok account DOKleesLOL is het tijd voor #leesplezier en worden kinderen uitgedaagd om te laten zien waar zij lezen #waarleesjij, is er de #boekendans en meer.
  • Onze voorleesmomenten zetten we online voort. Deze week komen de eerste filmpjes hiervan via onze site beschikbaar voor peuters, kleuters en kinderen.
  • We bieden scholen de mogelijkheid om leerlingen van nieuwe boeken te voorzien, die zij bij het ophalen van thuiswerk mee kunnen nemen. Zij krijgen hierover bericht.
  • Onze Cultuurheldcoƶrdinatoren en kunstvakdocenten bieden leerkrachten bovendien via videobellen ondersteuning om werkvormen te ontwikkelen voor les op afstand.
    Blijf ons volgen op de website en social media voor meer nieuwe initiatieven die gaan komen.

Natuurlijk blijven we beschikbaar voor al je vragen. Misschien hebben we je vraag al eerder gehoord en kun je je antwoord terugvinden bij onze meestgestelde vragen.

Activiteiten tot 1 juni zijn geannuleerd of uitgesteld
Alle activiteiten die gepland staan tot en met maandag 1 juni zijn geannuleerd of uitgesteld naar een nader te bepalen datum. Er beginnen inmiddels wel al wat activiteiten virtueel plaats te vinden. Houd onze activiteitenagenda in de gaten voor de nieuwe planning.

De fysieke lessen van De VAK zijn voorlopig gestaakt tot 1 juni
Een aantal docenten is wel al bezig met online lessen of alternatieve opdrachten. Houd de berichtgeving vanuit je docent hierover in de gaten. Kijk op vak-delft.nl voor meer actuele informatie.

Omdat ontwikkelingen zich snel opvolgen, is het goed om de komende dagen deze website in de gaten te houden voor het laatste nieuws.

Blijf gezond en pas goed op elkaar!